Nintendo Wii - WiiU módosításNintendo Wii / WiiU gépek módosítása (WiiU most már 100%-osan) hogy külső usb-s merevlemezről, sd kártyáról vagy pendrive-ról is tudjon tölteni játékokat. 

 

 

 

 

 

 

FONTOS: Wii MINI-vel (jobb oldali, piros-fekete színű gép) nem oldható meg a módosítás, mivel azon nincs SD kártya beolvasó, így a moddoláshoz szükséges műveleteket nem lehet végrehajtani.

Akkor a lényeg, mire jó ez?

Ezzel a módosítással a wii vagy wiiu géped képessé válik sd kártyáról, pendrive-ról vagy usb-s merevlemezről betölteni a programokat. 
A módosítás ára 5e ft csak wii esetén, 8e ft wiiu-nál (wiiu futtatni tud wii és wiiu programokat is!).

  • Nem kell többé lemezekkel bajlódnod
  • Sokkal gyorsabban ki tudsz próbálni bármit
  • Egyszerű használni
  • Bármilyen wii és wiiu gépre feltelepíthető (kivéve wii mini)
  • Minden előre össze van állítva és működik / just works (tm) /
  • A gép garanciája nem vész el
  • 99% kompatibilitás minden szoftverrel, régiókód mindegy, DLC-k is használhatóak

Nem bonyolult használni, két rövid videófilmet mindig ráteszek a wiihez hozott vagy vett usb-s eszközre, illetve egy rövid 15-20 soros leírást a wiiuhoz vett sd kártyára, ami alapján egyértelmű minden. 

A félreértések elkerülése végett, ahhoz hogy ezt a módosítást használni tudd, mindenképpen el kell juttatnod hozzám a Wii vagy WiiU gépedet, mivel módosítani kell rajta pár dolgot (nem kell szétszedni, tehát garancia marad). Csak egy külső winchestert vagy sd kártyát nem tudok neked küldeni, mivel az önmagában nem képes működni a nélkül hogy a Wii / WiiU is módosítva lenne. Bár csak wiiu esetén ha nagyon messze vagy, akkor mód van távoli emailben nyújtott segítségre is, kedvezőbb áron.

A wiiuhoz mindenképpen érdemes minimum egy 16gb-os SD kártyát venni (vagy 32gb, fontos hogy gyors legyen, kingston vagy sandisk class 10 vagy UHS-I minimum) és egy pendrive-ot is, főleg ha a gép csak 8gb-os gyárilag, akkor a belső memóriájába nem nagyon lehet semmit sem telepíteni. Pendrive nélkül egy nagyobb sd kártyával (32,64 gb) el lehet lenni, mert sd kártyáról majdnem mindent el tudsz indítani, viszont a pendrive-ot bizonyos tipusú USB-re telepíthető formátumban levő programokkal fel lehet tölteni (csak sd kártyáról lehet ezeket is telepíteni viszont). Ezek utána ikonként bekapcsolás után azonnal indíthatóan meg is jelennek a wiiu menüjében, nem kell semmit trükközni velük telepítés után. Tehát erősen ajánlott egy pendrive!

Wiiu-nál ha a wii-s üzemmódot vagy wii-s virtual console játékot is használnál, szükséged lesz egy wii remote-ra esetleg wii nunchuk-ra, valamint egy sensor bar-ra is, amit a régebbi wii gépekhez kaphattál (vagy külön vásárolsz). A wiiu is képes gamecube játékok futtatására, sd kártyáról, kb. 99% kompatibilitással. Ehhez érdemes a wii remote-on kívül még egy classic vagy classic pro controller-t is venned, mert azzal tökéletesen működnek a gamecube játékok is. És persze régebbi n64, ds játékból is van elég sok ami megjelent már rá virtual console formában (conkers bad fur day sajnos nem...), snes, nes játékokból akár külön emulátorral sznte minden fut. Szóval eléggé all-in-one gép. Szeressük.