Wii Parental Control resetNéha megesik, hogy egy használt géphez jutsz, aminek a Parental Control PIN kódos védelme be van kapcsolva, és nem tudod mi az a bizonyos négyszámjegyű PIN kód, az eredeti tulajt pedig már nem tudod felhajtani. Mivel csak a Nintendo call center-ét telefonon megkeresve tudnád kikapcsolni, illetve reset-elni a PIN kódot, ami nem egy szerencsés megoldás, ezért kerestem egy megoldást erre a problémára. Egyelőre egy külső honlapon van meg a megoldás, köszonhetően marcan-nak:

http://wii.marcansoft.com/parental.wsgi

A wii gépeden amikor feljön a PIN kódos védelem, kétszer az "I forgot" gombra klikkelve, kaphatsz egy confirmation number-t (8 számjegyű), ezt a kódot a fentebbi weblapra beütve, és a mai dátumot kiválasztva megkapod a PIN kód reseteléshez szükséges 5 jegyű számot. Ez a szám minden nap más és más. Picit olcsóbb mintha a Nintendot hívogatnád telefonon...

Van egy újabb módszer is, windows 7-től fölfele vagy windows xp-n a .net framework 2-est (x86 verzió) telepítve működik, dsi és 3ds gépekhez is, nem csak wii-hez.